Броят на гласоподавателите в област Благоевград са с 23 325 повече

...
Броят на гласоподавателите в област Благоевград са с 23 325 повече
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Благоевградско – с 23 325 повече от населението

Броят на гласоподавателите в област Благоевград са с 23 325 повече от популацията, съгласно данните от последното броене, осъществено от Националния статистически институт през 2021 година.

315 522 са гласоподавателите съгласно изборните описи, а по данните на националната статистика популацията на област Благоевград е 292 227. Хората, навършили пълноправие, са към 260 000. Фрапиращата разлика се изяснява и с обстоятелството, че в изборните описи не престават да попадат македонските жители с български генезис, които имат български документи за идентичност и непрекъснат адрес у нас. Най-много са те в благоевградското село Бело поле – над 11 000, а изборният лист там е 396 страници. За първи път обаче бюлетините в изборните бумаги са доста по-малко, защото македонските българи не идват да гласоподават, удостовери Антон Василев от СИК.

Изборният ден в област Благоевград стартира в точния момент и без проблеми. Общият брой на разкритите секции в региона е 560, като в 113 от тях ще се гласоподава единствено с хартиена бюлетина. 17 са преносимите секции, в които гласоподават хора със усложнения в напредването, като най- огромен е техният брой в Сатовча-4 и в Симитли-3.

С решение на РИК секции са разкрити втри лечебни заведения,в домове за възрастни хора и в ареста в Благоевград.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР